tillbaka
Ulf Dohlsten regisserar nya föreställningen "Lasse i Gatan" med Bröderna Victor & John på turné våren 2022!

Våren 2022 beger sig bröderna Victor och John ut på en omfattande turné runt om i landet med pappa Ulf Dohlsten som regissör. Tillsammans har de skrivit föreställningen "Lasse i Gatan" som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv.

Turnépremiär blir det i Göteborg den 25 februari och turnén gästar Borås, Värnamo, Kungsbacka, Varberg, Jönköping, Kristianstad med final i Halmstad den 29 april 2022.

-Att få regissera mina söner John och Victor, efter att själv skådespelat och regisserat i 50 år är som en osannolik dröm. Jag är både rörd och stolt. Nu tar dom över, säger Ulf Dohlsten

Turnéplan: ”Lasse i Gatan” våren 2022

25 februari Göteborg, Aftonstjärnan 

26 februari Göteborg, Aftonstjärnan

27 februari Göteborg, Aftonstjärnan

12 mars Borås, Sagateatern

19 mars Värnamo, Gummifabriken

25 mars Kungsbacka, Kungsbackateatern

26 mars Varberg, Varbergs teater

2 april Jönköping, Jönköpings teater

27 april Kristianstad, Kristianstads teater

29 april Halmstad, Halmstads teater

(Med reservation för eventuella ändringar)

Biljetterna är släppta via www.brodernadohlsten.se

Lasse i Gatan är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv. Han lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade Lasse landets gränser. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade landets gränser och bygger på en sann berättelse.

Brödernas tidigare föreställning ”Farväl Majorna” spelades för utsålda föreställningar på både Aftonstjärnan (2018) och Storan i Göteborg (2019) nu är Victor och John Dohlsten tillbaka med en ny föreställning ”Lasse i Gatan” som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige då allt var möjligt.

Om Victor Dohlsten: Gjorde 2017 TV-debut i både England och USA. Han har arbetat med skådespelare som Orlando Bloom, Cara Delevingne, Geoffrey Rush och även regissören Ron Howard. Senaste året har Victor synts på scen med Prague Shakespeare Company i produktioner som A Midsumer Night’s Dream, Titus Andonicus”, Deaf Empire och musikalen Man of La Mancha. Debuterade som författare med föreställningen Farväl Majorna

Om John Dohlsten: Kombinerar sina två stora intressen idrott och musik. Jobbar som idrottsforskare på Göteborgs universitet vid sidan av musiken. Gjorde solo debut 2014 med ep ”Jävla John”. Efter albumet till föreställningen Farväl Majorna har John fortsatt skriva om det gamla Göteborg. Under 2019 släpptes både Portervisan och Nattmannens Blues som båda handlar om det gamla Sverige.

Om Ulf Dohlsten: Blev upptäckt som 20-åring när han spelade amatörteater. Fick rollen som Lars-Erik i tv-serien "Hem till byn" 1971. Gick sedan scenskolan i Stockholm. Mellan 1978 och 1998 var han konstnärlig ledare på Backa Teater. Medverkade i TV3s långkörarserie "Vita Lögner" i över 700 avsnitt. Bildade radarpar med Puck Ahlsell på Lisebergsteatern i en rad farser innan de tog över ansvaret för teatern. Regisserat farser på Vallarnas friluftsteater m.m.

Läs mer www.brodernadohlsten.se

Press: www.werecki.com

Lyssna på albumet Bröderna Dohlsten "Lasse i Gatan" (Spotify): Klicka här...

BRÖDERNA DOHLSTEN

 

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

kontakt

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy