tillbaka
15 Januari 2024
"Queens" sverigeturné förlängs och gästar legendariska "Rhapsody In Rock" på Dalhalla

"Queens" sverigeturné får nypremiär den 1:e mars och nu är det även klart att Queensshowen gästar Robert Wells "Rhapsody In Rock" på Dalhalla i sommar. Med ett nytt grepp har "Queens" respektfullt förpackat några av världens största hits för att hylla legendariska "Queen" lagom till 50-årsjubiléet av inspelningen av gruppens debutskiva.

Queensshowen fick premiär i höstas och hyllas till skyarna av publiken och får högsta betyg i media. Nu är Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde och Karin Funk redo för både turné och "Rhapsody In Rock" när det står klart att showturnén även gästar Robert Wells "Rhapsody In Rock" på Dalhalla i sommar.


Nypremiär blir det den 1 mars och totalt 19 av landets större städer och "Rhapsody In Rock" får besök av "Queens" mäktiga Queenshow.

Legendariska Queen´s låtskatt är överväldigande. Att hitta en frontperson värdig att axla manteln efter den legendariske Freddie Mercury är ingen enkel uppgift och valt att med musiken i fokus istället tolka den med 4 fantastiska sångerskor. I showen tar våra ”drottningar” sig an musiken på ett sätt som utan att tappa sin igenkännlighet lyfter Queens låtskatt till oanade höjder. Från de mest smäktande balladerna till de största hitsen som garanterar spontandans och allsång.

Turnéplan: "Queens" våren 2024.
1 mars Nyköping, Culturum
2 mars Falun, Tio14
3 mars Västerås, konserthuset
6 mars Jönköping, Spira
7 mars Karlstad, Scalateatern
8 mars Säffle, Medborgarhuset
9 mars Borås, Åhaga
10 mars Kungsbacka, Teater
13 mars Stockholm, Rival
14 mars Bollnäs, Kulturhus
15 mars Sundsvall, Tonhallen
16 mars Östersund, Storsjöteatern
17 mars Härnösand, Teater
20 mars Norrköping, Flygeln
21 mars Värnamo, Gummifabriken
22 mars Malmö, Slagthuset
23 mars Karlskrona, Konserthus teatern
24 mars Växjö, Konserthus
12 juli Rättvik, Dalhalla "Rhapsody In Rock" festival - Nyinsatt!
13 juli Rättvik, Dalhalla "Rhapsody In Rock" festival - Nyinsatt!
14 juli Rättvik, Dalhalla, "Rhapsody In Rock" festival - Nyinsatt!

Biljetter via mtlive.se
Biljetterna till "Rhapsody In Rock-Festival" på Dalhalla fredag 12:e
juli, lördag 13:e juli och söndag 14 juli, 2024, är släppta via: rhapsodyinrock.se

Medverkande:
Nina Söderquist
Anna Sahlene
Anna-Mia Bonde
Karin Funk
Kapellmästare Martin Olsson med liveband

Nina Söderquist slog igenom för den breda massan med vinsten i tv-serien West End Star där hon vann en huvudroll på Londons West End. Med många hundra gig i ryggen, rockturnéer med bl.a. Kee Marcello, gästspel i just Queen-shower med Peter Johansson, medverkande i melodifestivalen och otaliga showproduktioner, har Nina välförtjänt fått smeknamnet Sveriges Rockdrottning.

Anna Sahlene har efter sin debut som ”Anna” i ”Alla vi barn i Bullerbyn” har Anna hållit sig kvar som en uppskattad och folkkär artist. Senast i år tog hon sig till final i Estlands melodifestival, samma land hon tävlade för i Eurovision när hon fick sitt internationella genombrott med låten ”Runaway” 2002. Förutom sina hits från både svenska, norska och Estninska melodifestivalen är Anna också en flitigt anlitad röstskådespelare.

Anna-Mia Bonde är kreativ producent för "Queens" och multifacetterad sångerska med över 30 års erfarenhet av show, turnéer, musikal och TV. Sjungit med och bakom de flesta namnkunniga i landet samt porträtterat Anni-Frid från ABBA över hela världen och varit tvåfaldigt grammisnominerad ihop med rockpionjärerna ”The Nightflight Orchestra”.

Karin Funk utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, har Karin gjort flera framträdande roller i musikaler som Chess, Häxorna i Eastwick och The Phantom of the opera. Med sin bredd som sångerska, konferencier, producent och kreatör har hon också anlitats för otaliga events och showproduktioner runt hela världen!

Recensioner i media:

"Det är en fröjd att lyssna på!” 5/5, På Scen.

”Drottningarna gör en lysande och genialisk hyllning till Queens låtskatt”, Bohuslänningen.

”Det är magiskt… får håren på armarna att resa sig och när sista tonen ebbat ut jublar publiken” ,4/5 Du i Fokus.

”Det är verkligen ett otroligt drag i salongen”, Eskilstuna Kuriren.

Producent: MT LIVE AB & GALA ENTERTAINMENT

WERECKI PROMOTION COMPANY werecki.com

Kontakt

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com

Download Login

Fyll i lösenordet för att få tillgång till nedladdningsbara musikfiler.

Spotify

Kontakt:

Rickard Werecki

Mobil: 0707-17 80 08
Mail: pr@werecki.com

Integritetspolicy